Gesztenyetorta recept

Gesztenyetorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Jámborné Budai Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
4079

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


16 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók a kakaós piskótához:

  • 6 db tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 3 dkg kakaópor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 25 dkg ráma
  • 45 dkg gesztenyemassza
  • 1 dl rum
  • 7.5 dkg vaníliás pudingpor

A gesztenye golyókhoz:

  • 1 kocka gesztenyemassza
  • rumos meggy
  • 5 dkg étcsokoládé a maradék krémbe

Elkészítés

Hagyományos módon elkészítjük a kakaós piskótát. Készen kapható gesztenye masszából kis golyókat készítünk a közebébe rumos meggyet rakjunk, 32 db golyó fog kelleni, amiket hűtsünk le.

A krémet pudingporból és kb. 1 dl tejből pépet készítünk. Majd a maradék tejhez öntsük hozzá a cukrot és forraljuk fel. Forrás után állandó keverés mellett öntsük bele a pépbe, ha jól besűrűsödött és egy kissé lehűlt, belekeverjük a tojássárgákat. Ha a krém teljesen kihűlt, hozzáadjuk a rámát, gesztenyemasszát, a rumot, porcukrot és habosra keverjük. Kész is van a krém.

A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk, az első lapot meglocsoljuk rumos cukros keverékkel. A krémből egy keveset kenünk a lapra, és a gesztenye golyók felét a torta lap szélére a krémre rakjuk szépen sorban. Teljesen befedjük a golyókat a krémmel, és erre kerül rá a következő torta lap. Ugyan ezt a folyamatot megismételjük és végül rá kerül az utolsó torta lap a tetejére.

Kenjük körbe a torta oldalát és a a tetejét, hogy szép egyenletesen, és legalább 2 órát pihentessük a hűtőben. Közben a maradék krémhez 5 dkg olvasztott csokit kavarunk és ezzel körbe kenjük az oldalát és tetejét a tortának. Az oldalát díszíthetjük torta darával is.


Gesztenyetorta recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés