Gluténmentes banános-diós muffin recept

Gluténmentes banános-diós muffin
3.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1086

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gluténmentes banános-diós muffin recept - Nem csak gluténérzékenyeknek! A dió és a lenmag, valamint a banán ínycsiklandóan édes íze mindenkit elvarázsol!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávaló 12 muffinhoz:

  • 35 dkg péppé zúzott érett banán
  • 13 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 4 evőkanál sovány natúr joghurt
  • 2 evőkanál + 1,5 kiskanál repceolaj
  • 1 kiskanál vaníliaaroma
  • 6 dkg kölesliszt
  • 6 dkg cirokliszt
  • 6.5 dkg tápiókaliszt
  • 1 evőkanál őrölt lenmag
  • 2 kiskanál sütőpor
  • 0.5 kiskanál szódabikarbóna
  • 0.25 kiskanál xantángumi
  • 4 dkg aprított dió

Elkészítés

Az első hat hozzávalót egy nagy tálban alaposan összedolgozzuk. Egy másik nagy tálban összekeverjük a liszteket, a lenmagot, a sütőport és a szódabikarbónát, valamint a xantángumit, majd az egészet fokozatosan és nagyon gondosan belekeverjük a banános masszába.

A sütőformákat befújjuk főzőspray-vel, vagy kibéleljük muffinpapírral, és háromnegyedig töltjük őket a tésztával. 180 °C-on 18-22 percig sütjük. (Akkor készült el, ha a süti közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzzuk ki a tésztából.)

Mielőtt sütőrácsra helyeznénk, 5 percig a tepsiben hagyjuk hűlni.

Megjegyzés: egészséges, diabetikus recept

Felhasználás előtt az összes hozzávaló csomagolásán olvassuk el az összetevők listáját, nehogy véletlenül mégis glutén kerüljön a sütibe. A termékek összetétele ugyanis gyakran változhat, és a gyártóberendezések, továbbá a gyártás feltételei is márkánként eltérőek lehetnek. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a vásárolt termék teljesen gluténmentes-e, lépjünk kapcsolatba a gyártóval.

Tápértékadatok:
Adagonként 191 kalória, 6 g zsír (ebből telített zsír 1 g), 35 mg koleszterin, 135 mg nátrium, 32 g szénhidrát, 2 g rost, 4 g fehérje.

Gluténmentes banános-diós muffin recepthez kapcsolódó receptek

Gluténmentes banános-diós muffin

Gluténmentes banános-diós muffin

Gluténmentes banános-diós muffin recept - Nem csak gluténérzékenyeknek! A dió és a lenmag, valamint a banán ínycsiklandóan édes íze mindenkit elvarázsol!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés