Gluténmentes citromos-ricottás torta mandulával recept

Gluténmentes citromos-ricottás torta mandulával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

100 perc

Megnézték:
1078

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Pehelysúlyú torta mandulaliszttel

6 személyre

  • 12 dkg vaj
  • 27.5 dkg cukor
  • 1 db vaníliarúd
  • 4 evőkanál reszelt citromhéj
  • 4 db tojás
  • 25 dkg mandulaliszt
  • 30 dkg ricotta
  • 6 dkg szeletelt mandula
  • porcukor a tetejére

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra. A vajat 16,5 dkg cukorral, a vanília kikapart belsejével és a citromhéjjal 8-10 perc alatt robotgéppel habosra keverjük.

Hozzáadjuk a tojássárgájákat, alaposan összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a mandulalisztet.

A tojásfehérjét enyhén felverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék cukrot, míg fényes és kemény habot nem kapunk. Ezután a ricottával együtt két részletben a mandulás keverékbe forgatjuk.

A masszát egy sütőpapírral kibélelt, 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába simítjuk, megszórjuk a szeletelt mandulával, és 60-70 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.


Gluténmentes citromos-ricottás torta mandulával recepthez kapcsolódó receptek

Gluténmentes citromos-ricottás torta mandulával

Gluténmentes citromos-ricottás torta mandulával

Pehelysúlyú torta mandulaliszttel

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés