Gluténmentes citromtorta recept

Gluténmentes citromtorta
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
785

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gluténmentes citromtorta, ami 26-os torta formában sült

7 személyre

  • 5 db tojás
  • 10 evőkanál víz
  • 10 evőkanál liszt (barbara)
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 db citrom héja

Krémhez:

  • 7 dl tejszín
  • 2 csomag zselatin fix
  • 7 evőkanál porcukor
  • 2 db citrom leves
  • 1 db citrom reszelt héja

Elkészítés

1. A piskóta készítése: 5 tojásfehérjét 10 kanál hideg vízzel és 10 kanál cukorral kemény habbá verünk, beleteszünk fokozatosan 10 kanál lisztet, és sütőport, és két citrom héját lereszelve.

2. 26 cm-es torta formába öntjük és megsütjük. Előmelegített sütőbe rakjuk, először magas hőfokon sütjük (200 fok), 5 perc múlva 160 fokra kapcsoljuk. A teljes sütési idő 60 perc.

3. Ha kivesszük, rakjuk fejjel lefelé egy rácsra, és hagyjuk kihűlni, hogy ne süppedjen be a közepe. Ha kihűlt, megtöltjük krémmel, és ízlés szerint díszítjük.


Gluténmentes citromtorta recepthez kapcsolódó receptek

Gluténmentes citromtorta

Gluténmentes citromtorta

Gluténmentes citromtorta, ami 26-os torta formában sült

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés