Gluténmentes macaron recept

Gluténmentes macaron
3 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1467

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Másodszor készítettem el, most nagyon jó lett. Bár nem annyira egyszerű az elkészítése, de megéri a fáradozást.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 18 dkg porcukor
  • 13 dkg darált mogyoró
  • 3 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 8 dkg cukor

A töltelékhez

  • 2 evőkanál földimogyorókrém
  • 2 evőkanál sürített tej
  • 0.5 tábla étcsoki

Elkészítés

A mogyorót ledaráljuk és átszitáljuk, hogy ne maradjanak benne szemcsék. A tojásfehérjét a sóval és cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált mogyorót, amelyet összekeverünk porcukorral. A tojáshabhoz adjuk a mogyorós porcukrot és spatulával összekeverjük úgy, hogy fényes legyen. Előveszünk egy pogácsaszaggatót és abba töltjük a tojáshabot, majd 15 perc után készre sütjük - előtte a sütőt előmelegítjük.

Töltelék elkészítése: gőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, majd beletesszük a sűrített tejet és a földimogyorókrémet. Ezzel a krémmel ragasztjuk össze a korongokat.


Gluténmentes macaron

Gluténmentes macaron

Másodszor készítettem el, most nagyon jó lett. Bár nem annyira egyszerű az elkészítése, de megéri a fáradozást.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gluténmentes macaron recepthez

thumb
blahunka Attiláné - 2013. február 23.
Macaron és nem amaretti keksz, mert ez mogyoróval készült, nincs köze a mandulához sem, mandulaliszt, pedig nagyon drága, és a szeletelt mandulát szinte porrá tudjuk darálni.
Már készítettem egy másikat is, az is fenn van, de ahhoz ételfestéket is használtam. Az is gluténmentes lett.
thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 23.
Nemcsoda hogy megrepedt,mert a macaronnak, egy kicsit macerásabb a készítése,főleg azért,mert mandulaliszttel készül.Amit te készítesz,az egy olasz sütinek a receptje,az amarettié.Bocs.
vajdamarta - 2012. június 05.
Köszönöm, Ági, értem! A 4 pogácsaszaggatót egyetlenegy készletben vettem. Megelőlegeztem egy 5-öst az eredeti macaron miatt:)
Ági - 2012. június 04.
Márta! Nekem nincs olyan sok pogácsa szaggatóm, csak egy közepes fajta, avval készítettem. 200,- Ft-os pénzérmét lerajzolod, akkor habzsákba kell tenni a tésztát, és úgy lehet készíteni. Ha pogácsa szaggatóval készíted, akkor abba megy a tészta és lehúzod róla, jön a következő. Ennek az a lényege, hogy nagyon jó lett és nem muszáj mandulával készíteni jó lesz a földimogyoró is hozzá. Remélem segítettem.
thumb
vajdamarta - 2012. június 03.
Köszönöm, Ági, de csak azért kérdeztem, mert 4 féle nagyságú szaggatóm van. Tehát Te a legkisebbel készítetted, ha a 200 Ft-osra gondolok:).
Ági - 2012. június 03.
Kedves Márta! Én úgy készítettem, hogy pogácsa szaggatót elővettem és beletettem a tésztát. Ebből a mennyiségből nem lesz sok, kb. 15 db lett, csak ami már megrepedt és hamar elfogyott azt nem fotóztam le. Különben most néztem az interneten, hogy úgy készítik, hogy egy 200 Ft-os pénzt lerajzolnak és abba teszik a tésztát.
vajdamarta - 2012. június 03.
Ági, hány darab lesz és kb mekkora átmérőjű lesz a feltüntetett mennyiségből? Köszönöm, ha megírod. Márti