Gluténmentes meggyes mákos muffin

Gluténmentes meggyes mákos muffin

Gluténmentesen készült, nagyon finom lett!

7 személyre

  • 15 dkg puha vaj
  • 15 dkg cukor
  • 0.5 db vaníliarúd
  • 2 db tojás
  • 12 dkg gluténmentes liszt
  • 3 dkg darált mák
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 0.5 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 db citrom
  • 4 evőkanál tej
  • 10 dkg magozott meggybefőtt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat), és a muffinsütő horpadásait kibéleljük papírkapszlival. A puha vajat robotgéppel összehabosítjuk a cukorral meg a vaníliarúd belsejével, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.

Ezután a liszthez szórjuk a darált mákot, a sütőport, meg az őrölt fahéjat, és fakanállal a cukros-tojásos-vajas elegybe forgatjuk. A masszára reszeljük a citrom héját, hozzáöntjük a tejet, meg a lecsöpögtetett meggybefőttet, és mindezt néhány mozdulattal elkeverjük.

A kész tésztát kiadagoljuk a muffintepsi horpadásaiba, és nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Akkor kész, ha a beléjük szúrt tű tisztán jön ki. 12 db lesz belőle.