Gnocchi paprikapestóval és kék sajttal recept

Gnocchi paprikapestóval és kék sajttal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
690

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon illatos tészta étel :)

4 személyre

  • 60 dkg burgonya
  • 1 db tojás
  • 15 dkg liszt
  • só, bors
  • kevés olívaolaj
  • 3 dkg fenyőmag
  • 8 dkg kék sajt

A pestóhoz:

  • 22 dkg sült paprika (konzerv)
  • 0.5 db csilipaprika (kimagozva)
  • 1 marék petrezselyem
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 6 dkg reszelt parmezán
  • 1 evőkanál mascarpone
  • 0.4 dl olívaolaj

Elkészítés

A krumplit sós vízben puhára főzzük, majd még forrón meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet, majd sózzuk, borsozzuk és alaposan összedolgozzuk.

A még meleg tésztából 1,5 cm átmérőjű hengereket sodrunk, amiket 2,5 cm hosszú darabokra vágunk.

A pesto hozzávalóit a só és az olaj kivételével botmixerrel pürésítjük, majd ízlés szerint sózzuk, és hozzákeverjük az olívaolajat.

A gnocchit forrásban levő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és kevés olívaolajon néhány perc alatt aranybarnára pirítjuk.

Hozzákeverjük a pestót, néhány perc alatt összemelegítjük, majd egy hőálló edénybe kanalazzuk, megszórjuk a fenyőmaggal és az elmorzsolt kék sajttal, és előmelegített sütőben 3-4 percig grillezzük.


Gnocchi paprikapestóval és kék sajttal recepthez kapcsolódó receptek

Gnocchi paprikapestóval és kék sajttal

Gnocchi paprikapestóval és kék sajttal

Nagyon illatos tészta étel :)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés