Göcseji gombaleves recept

Göcseji gombaleves
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
tideedit

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5218

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezen különleges gombaleves az elkészítési mód miatt rendkívül ízletes, tápanyagban gazdag étel lesz. A többfajta gombától pedig igazán finom fogás.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg vargánya gomba
  • 10 dkg laska gomba
  • 10 dkg csiperke gomba
  • 10 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál olaj
  • babérlevél
  • tárkony
  • őrölt bors

Elkészítés

Az edény aljára olajat öntünk, belehelyezzük a megtisztított, felaprított hagymát és a gombákat, fűszerezzük, majd pároljuk 15 percig, ekkor belerakjuk a kockára vágott burgonyát, sárgarépát, felaprított petrezselyemzöldet is.

Felöntjük vízzel, további 25-30 percig továbbfőzzük. Petrezselyemzölddel díszítjük. (aki szereti tejfölt is tehet rá)


Göcseji gombaleves recepthez kapcsolódó receptek

Göcseji gombaleves

Göcseji gombaleves

Ezen különleges gombaleves az elkészítési mód miatt rendkívül ízletes, tápanyagban gazdag étel lesz. A többfajta gombától pedig igazán finom fogás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Göcseji gombaleves recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. március 09.
Hát én babért akkor sem raknék bele, ha illene,de a kakukkfű inkább.Amúgy meg elég intenzív a vargánya gomba,és elnyomja a sok fűszer a zamazát.Ez persze az én tapasztalatom,és véleményem.