Gofri gyümölccsel és karamellával

Gofri gyümölccsel és karamellával

A narancslében áztatott banánt és narancsot sűrű tejszínnel gazdagított meleg karamellasziruppal leöntve, forró goffrival tálaljuk.

4 személyre

  • 2 db nagy narancs
  • 1 db nagy banán
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg barna cukor
  • 4 evőkanál sűrű tejszín
  • 4 szelet készen vett goffri
  • 4 evőkanál natúr joghurt ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A narancsok héját a héj alatti fehér résszel együtt éles késsel eltávolítjuk. A gerezdekről lefejtjük a hártyát. Egy tálka fölött dolgozzunk és fogjuk fel a kifolyó levet. A gerezdeket is tegyük a tálkába.

A banánt meghámozzuk, karikára vágjuk, és a narancshoz adjuk. A gyümölcsöket óvatosan összevegyítjük. Előmelegítjük a grillsütőt.

Kis serpenyőben közepes hőfokon lassan felolvasztjuk a vajat. Hozzáadjuk a cukrot és 2 percig keverjük, míg el nem olvad. Hozzáöntjük a tejszínt. Körülbelül 3 percig, időnként megkeverve, csendesen főzzük, míg az öntet felveszi a karamella színét. Levesszük a tűzhelyről és melegen tartjuk.

A goffrikat felmelegítjük és négy tányérra tesszük. Mindegyikre gyümölcsöt teszünk és leöntjük az öntettel. Ízlés szerint adhatunk hozzá 1-1 kanál joghurtot.