Góliát töltött kifli recept

Góliát töltött kifli
5 10

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
8005

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Reggelire, vacsorára vagy akár egy dúsabb leves után, melegen, ill. hidegen egyaránt kitűnő töltött, mutatós sós tészta. Este is elkészíthető, formázás után hűtőben letakarva pihen, reggel frissen ki lehet sütni. Iskolába, munkába járóknak kiváló tízórai, uzsonna.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 3 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

A töltelékhez:

  • 5 dkg füstölt kenyérszalonna
  • 10 dkg bacon
  • 8 szelet csirkemell sonka v. -felvágott
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 db piros húsos paprika
  • 10 dkg Trappista sajt
  • 10 dkg Karaván sajt
  • 0.5 db felvert tojás
  • csipet liszt
  • csipet só
  • őrölt bors

Elkészítés

Langyos, cukros tejben felfuttatom az élesztőt. Könnyű tésztát dagasztok a hozzávalókból. Cipót formálok, 5 percig pihentetem, átgyúrom, megint pihentetem, újból átgyúrom. Tepsinél hosszabb, keskenyebb téglalappá nyújtom.

Az apró kockára vágott kenyérszalonnát, zsírjára olvasztom az 1 evőkanál olajon és kiveszem, a zsiradékban üvegesre dinsztelem a piros paprikakockákat is, kissé még megsózom. Amennyiben kellően sós volt a szalonna, a sózás elmaradhat. A sajtokat felkockázom, csipet liszttel meghintve darabokra szedem. A kihűlt zsiradékkal megkenem a tésztalapot, ráhelyezem a sonkaszeleteket, megszórom a sült paprikakockákkal, majd a sajtkockákkal. Kevés borssal illatosítom, a két rövidebb oldalát kicsit ráhajtva a hosszanti oldalánál kezdve feltekerem, peremes sütőformába, kört vagy körívet formálva behelyezem.

Nagy ollóval pár helyen a külső oldalán mélyen bevagdosom. A tetejét megkenem tojással, langyos helyen 10 percig még kelni hagyom, majd 170 fokra állított hideg sütőbe helyezem, 35-40 percig sütöm, miután kis tálkában vizet helyeztem a sütő aljába. Ha idő előtt pirulna, félidőben papírral vagy alufóliával betakarom a tetejét. Langyosan, hidegen vastagabb szeletekre vágva tálalom.


Góliát töltött kifli

Góliát töltött kifli

Reggelire, vacsorára vagy akár egy dúsabb leves után, melegen, ill. hidegen egyaránt kitűnő töltött, mutatós sós tészta. Este is elkészíthető, formázás után…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Góliát töltött kifli recepthez

fidi - 2011. július 12. 12345
köszönöm a receptet,és az ötletet!ma megsütöttem,nagy sikere lett,erről tanúskodik a maradék-1 szelet maradt!
takacs csilla - 2011. március 05. 12345
csakis jo lehet, ki fogom probalni
f.a. - 2010. november 22. 12345
biztos jó