Gomba gratinmártással recept

Gomba gratinmártással
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1961

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szépen összeáll - szedje ízekre!

2 személyre

  • 75 dkg barna csiperkegomba
  • 5 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
  • tojássárgája
  • 5 dl sűrű tejszín
  • só, bors
  • szerecsendió
  • 5 dkg reszelt ementáli sajt

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított gombát felszeleteljük vagy négybe vágjuk (méretük szerint).

A vajat felolvasztjuk, beletesszük a gombát, majd gyakori kevergetés mellett addig pároljuk, míg a leve el nem fő (kb. 15 perc).

A gombát egy vékonyan kivajazott sütőedénybe tesszük. A tojássárgáját összehabarjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kis szerecsendiót, és a gombára öntjük.

A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Melegen tálaljuk.


Gomba gratinmártással

Gomba gratinmártással

Szépen összeáll - szedje ízekre!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés