Gomba gratinmártással recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 45 perc
Megnézték: |
Szépen összeáll - szedje ízekre!
- 75 dkg barna csiperkegomba
- 5 dkg vaj + a tepsi kikenéséhez
- tojássárgája
- 5 dl sűrű tejszín
- só, bors
- szerecsendió
- 5 dkg reszelt ementáli sajt
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A megtisztított gombát felszeleteljük vagy négybe vágjuk (méretük szerint).
A vajat felolvasztjuk, beletesszük a gombát, majd gyakori kevergetés mellett addig pároljuk, míg a leve el nem fő (kb. 15 perc).
A gombát egy vékonyan kivajazott sütőedénybe tesszük. A tojássárgáját összehabarjuk a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele egy kis szerecsendiót, és a gombára öntjük.
A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 15-20 percig sütjük, míg a sajt meg nem pirul. Melegen tálaljuk.
További Általános kategóriák
Gomba gratinmártással
Szépen összeáll - szedje ízekre!