Gombakrémleves recept

Gombakrémleves
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2090

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű, finom.

2 személyre

  • 0.5 kg csiperkegomba szeletelve
  • 0.5 kg laskagomba darabolva
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 db közepes vöröshagyma kockázva
  • 1 db babérlevél
  • 1 db sárgarépa karikázva
  • 3 szál kakukkfű
  • 1 liter alaplé (csirke, marha, zöldség vagy leveskocka)
  • só, bors
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 csapott evőkanál liszt

Elkészítés

Vajon megpirítjuk a hagymát, mehetnek a gombák, répa, babérlevél, kakukkfű, frissen őrölt bors. Letakarjuk, pároljuk egy tíz percet, majd felöntjük az alaplével. Rotyogjon fél órát. Kóstoljuk és ha kell sózzuk, borsozzuk. Behabarjuk. Az egészet turmixszoljuk, sült baconnal, pirítóssal megesszük.


Gombakrémleves recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés