Gombapástétom recept

Gombapástétom

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2841

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gombapástétom recept

6 személyre

  • 2 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál sherry
  • 0.25 kiskanál só
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 15 dkg csiperke
  • 3 dkg dió
  • 1 evőkanál frissen aprított snidling
  • almaszeletek vagy endívia a tálaláshoz

Elkészítés

A hagymát összekeverjük a vajjal, és nagy teljesítményen két percig mikrózzuk.

Hozzáadjuk a lisztet, simára keverjük, majd hozzáadjuk a sherryt, a sót, a borsot, a szerecsendiót és az apróra vágott gombát. 4-5 percre újra a mikróba tesszük, míg a gomba meg nem puhul, azután félretesszük hűlni.

A keverék háromnegyedét botmixerrel pürésítjük, majd a maradékhoz keverjük, és közben hozzáadjuk az apróra vágott diót és a snidlinget is.

Egy szép formájú edényt kibélelünk műanyag fóliával, belekanalazzuk a keveréket, majd lefedve legalább 6 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt a pástétomot a fólia segítségével kivesszük a formából, és almaszeleteket vagy endíviasalátát kínálunk hozzá.


Gombapástétom recepthez kapcsolódó receptek

Gombapástétom

Gombapástétom

Gombapástétom recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés