Gombás-hagymás quiche recept

Gombás-hagymás quiche
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
2053

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Omlós sós pite

4 személyre

  • 22 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 1 kiskanál só
  • 1 kiskanál cukor
  • 11 dkg vaj + a formába
  • 1 db tojás
  • 1 kiskanál hideg víz
  • 1 db tojásfehérje

A feltéthez:

  • 1.5 evőkanál vaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 25 dkg gomba
  • só, bors
  • 5 kiskanál frissen aprított kakukkfű
  • 2 dl tejszín
  • 2 db tojás
  • 2 db újhagyma (fehér része)
  • 2 evőkanál reszelt sajt

Elkészítés

A lisztet, a sót és a cukrot összekeverjük, majd kisebb darabokban hozzáadjuk a vajat, és elmorzsoljuk. A tojást elkeverjük a hideg vízzel, majd hozzáadjuk a lisztes keverékhez, és alaposan összedolgozzuk.

A tésztát belisztezett felületen átgyúrjuk, labdát formázunk belőle, majd koronggá lapítjuk, és műanyag fóliába csomagolva legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.

A tésztát kinyújtjuk, majd kibéleljük vele egy 20 cm átmérőjű kivajazott quiche-forma alját és oldalát. A

túllógó részeket levágjuk, és a tésztát fél órára ismét a hűtőbe tesszük.

Ezután sütőpapírt fektetünk rá, nehezéknek rizst vagy babot szórunk rá, és 200 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig elősütjük. Ekkor a sütőpapírt eltávolítjuk, a tésztát néhány helyen villával megszurkáljuk, és további 10 perc alatt aranybarnára sütjük. Ezután vékonyan megkenjük az enyhén felvert tojásfehérjével, és félretesszük hűlni.

A töltelékhez a vajat közepes lángon megolvasztjuk, a karikára vágott hagymát 2 percig pároljuk benne, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, nagy lángon 5-6 percig pirítjuk (míg a folyadék el nem párolog, és a gomba meg nem puhul), ekkor hozzáadunk 2 kiskanál kakukkfüvet, további 1 percig pirítjuk, majd félretesszük hűlni.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát megszórjuk a maradék kakukkfűvel, és rákanalazzuk a hagymás-gombás tölteléket. A tejszínt összekeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk, és a hagymás-gombás keverékre öntjük.

A tetejét megszórjuk a felkarikázott újhagymával és a reszelt sajttal, 25 perc alatt készre sütjük, majd a sütőből kivéve 15 percig állni hagyjuk. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.


Gombás-hagymás quiche recepthez kapcsolódó receptek

Gombás-hagymás quiche

Gombás-hagymás quiche

Omlós sós pite

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés