Gombás-kecskesajtos omlett recept

Gombás-kecskesajtos omlett
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1106

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gombás-kecskesajtos omlett recept

4 személyre

  • 2 dkg vaj
  • 20 dkg barna csiperke
  • 1 evőkanál frissen aprított kakukkfű
  • 4 db tojás
  • 0.6 dl tejszín
  • só, bors
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 6 dkg kecskesajt

Elkészítés

A vajat felhevítjük, hozzáadjuk a felaprított gombát és a kakukkfüvet, 3-4 percig pirítjuk, majd kivesszük az edényből, és melegen tartjuk.

A tojássárgájákat összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a laza habbá vert tojásfehérjét.

A keveréket egy serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk az olajat, és közepes lángon, kevergetés nélkül hagyjuk, hogy megszilárduljon. Ezután a sütő grillfokozatán a tetejét is aranybarnára sütjük.

Az omlettet óvatosan egy tányérra csúsztatjuk, a tetejét megkenjük a kecskesajttal, és óvatosan félbehajtjuk. tálalás előtt megszórjuk a pirított gombával.


Gombás-kecskesajtos omlett recepthez kapcsolódó receptek

Gombás-kecskesajtos omlett

Gombás-kecskesajtos omlett

Gombás-kecskesajtos omlett recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés