Gombás-krémsajtos rakott penne recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 70 perc
Megnézték: |
Valami nagyon egyszerű és finom ételre vágytam a minap. Mivel a gombás ételeket előnyben részesítem, így hát egy töltött tésztára esett a választásom. A penne tészta gyakori lakója a szekrénykém polcán. Az új sütőtálamat is felavattam ezúttal. Nem vallottam szégyent vele. 4 személynek bőven elég volt egy kiadós leves mellé!
- 40 dkg penne tészta
- 20 dkg pizzamozzarella
- 25 dkg csiperkegomba
- 15 dkg mascarpone
- 2 szál kakukkfű
- 1 db vöröshagyma
- 4 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 evőkanál petrezselyemzöld aprítva
- só
- frissen őrölt feketebors
Elkészítés
A tésztát felforrt sós vízben kifőzzük, olívaolajjal kissé meglocsoljuk, félretesszük.
A gombát tisztítás után szeleteljük. A vöröshagymát felkockázzuk apróra, míg a fokhagymát összezúzzuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, és a gombát rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymát is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergessük, hogy oda ne sűljön, majd a fűszerpaprikával megszórjuk.
5 perc után amikor már a gomba puhulni kezd, és ha már a krémsajtot simára kevertük kevés vízzel, akkor jól elkeverjük a raguval. Néhány perc múlva a petrezselymet, és a kukkfüvet beleszórjuk, és azzal is elkeverjük.
A tűzálló tálat vajjal kikenjük, és a tészta felét beleöntjük. Erre jön a krémsajtos gomba. Tésztával zárjuk le, és a sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a tetejére szórjuk, majd eligazítjuk.
200 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Akkor jó, ha már a sajt aranybarnára sül a tetején. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, és szeletelve tálaljuk.