Gombás-krémsajtos rakott penne recept

Gombás-krémsajtos rakott penne
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
1303

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Valami nagyon egyszerű és finom ételre vágytam a minap. Mivel a gombás ételeket előnyben részesítem, így hát egy töltött tésztára esett a választásom. A penne tészta gyakori lakója a szekrénykém polcán. Az új sütőtálamat is felavattam ezúttal. Nem vallottam szégyent vele. 4 személynek bőven elég volt egy kiadós leves mellé!

4 személyre

  • 40 dkg penne tészta
  • 20 dkg pizzamozzarella
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 szál kakukkfű
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál petrezselyemzöld aprítva
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítés

A tésztát felforrt sós vízben kifőzzük, olívaolajjal kissé meglocsoljuk, félretesszük.

A gombát tisztítás után szeleteljük. A vöröshagymát felkockázzuk apróra, míg a fokhagymát összezúzzuk. Olajon megpirítjuk a hagymát, és a gombát rádobjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a fokhagymát is hozzáadjuk. Folyamatosan kevergessük, hogy oda ne sűljön, majd a fűszerpaprikával megszórjuk.

5 perc után amikor már a gomba puhulni kezd, és ha már a krémsajtot simára kevertük kevés vízzel, akkor jól elkeverjük a raguval. Néhány perc múlva a petrezselymet, és a kukkfüvet beleszórjuk, és azzal is elkeverjük.

A tűzálló tálat vajjal kikenjük, és a tészta felét beleöntjük. Erre jön a krémsajtos gomba. Tésztával zárjuk le, és a sajtot durva reszelőn lereszeljük, és a tetejére szórjuk, majd eligazítjuk.

200 fokon előmelegített sütőben 20 perc alatt 180 fokon készre sütjük. Akkor jó, ha már a sajt aranybarnára sül a tetején. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, és szeletelve tálaljuk.


Gombás-krémsajtos rakott penne recepthez kapcsolódó receptek

Gombás-krémsajtos rakott penne

Gombás-krémsajtos rakott penne

Valami nagyon egyszerű és finom ételre vágytam a minap. Mivel a gombás ételeket előnyben részesítem, így hát egy töltött tésztára esett a választásom. A penne tészta gyakori lakója a szekrénykém polcán. Az új sütőtálamat is felavattam…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés