Gombás-medvehagymás tejszínes csirke recept

Gombás-medvehagymás tejszínes csirke
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
6437

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tejszínes csirke recept gombával és medvehagymával megbolondítva.

4 személyre

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 3 dkg medvehagyma
  • bors
  • 1 szál kakukkfű (vagy 2 szál)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 230 ml főzőtejszín
  • 2 ek liszt
  • olaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

A csirkemell filét csíkokra vágjuk, kicsit megsózzuk, majd félretesszük. Addig elkészítjük a gombát, amit megtisztítunk és felszeletelünk. A medvehagymát felaprítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk, olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a csirkemellet és borssal fűszerezzük, kissé megpirítjuk, majd a gombát, medvehagymát hozzáadjuk, és a kakukkfűvet belecsipkedjük. Összekeverjük és liszttel megszórjuk, majd felöntjük a borral, sózzuk és puhára főzzük.

Legvégül a tejszínt is belekeverjük, és pár perc múlva kész is. Trikolor spagettit főzünk ki hozzá köretnek.


Gombás-medvehagymás tejszínes csirke recepthez kapcsolódó receptek

Gombás-medvehagymás tejszínes csirke

Gombás-medvehagymás tejszínes csirke

Tejszínes csirke recept gombával és medvehagymával megbolondítva.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés