Gombás-póréhagymás hússal töltött crespelli recept

Gombás-póréhagymás hússal töltött crespelli

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1289

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ízletes sertéshússal töltött, olaszos jellegű palacsintákat egész évben élvezhetjük.

4 személyre

  • 350 g teljesen sovány darált sertéshús
  • 125 g póréhagyma vékonyra szeletelve
  • 125 g gomba összevágva
  • 0.5 kávéskanál szárított morzsolt zsálya
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 300 ml sovány tej
  • csipetnyi cayenne-i bors
  • kevés növényi olaj a kikenéshez
  • fekete bors
  • csipetnyi mustárpor
  • 125 g sima fehér liszt
  • 1 db tojás
  • 300 ml sovány tej
  • 2 teáskanál növényi olaj a sütéshez
  • 4 db paradicsom vastag szeletekre vágva
  • 15 g parmezán sajt finomra reszelve

A díszítéshez:

  • friss petrezselyem összevágva és egy kevés reszelt parmezán sajt (tetszés szerint)

Elkészítés

Készítsük el a palacsintatésztát: tegyük a lisztet, a tojást, a tejet és egy csipet sót a háztartási robotgépbe, és keverjük simára. (A műveletet kézi mixerrel vagy habverővel is elvégezhetjük.) Hagyjuk állni, amíg a töltelék elkészül. Melegítsük elő a sütőt 190 °C- ra (gázsütő: 5. fokozat).

A töltelékhez süssük szárazon, közepes lángon a darált húst egy teflonserpenyőben vagy fedeles serpenyőben, amíg megpirul és morzsalékossá válik. Adjuk hozzá a póréhagymát, a gombát, a cayenne- i borsot és a zsályát. Fedjük be, mérsékeljük a lángot, és hagyjuk főni 15 percig; időnként keverjük meg. Ha túlságosan kiszáradna, adjunk hozzá egy kis vizet.

Közepes lángon hevítsünk egy teflonserpenyőt, és kenjük ki egy kevés olajjal. Amikor az olaj sercegni kezd, tegyünk bele 2 evőkanál tésztát, és a serpenyőt forgassuk úgy, hogy a tészta szétterüljön. Süssük 1-2 percig világosbarnára. Fordítsuk meg, és 1 percig süssük a másik oldalát is. Borítsuk egy tányérra, és tiszta konyharuha alatt tartsuk melegen. Készítsünk még 7 palacsintát, közben szükség szerint olajozzuk újra az edényt.

A töltelék befejezéséhez keverjük össze a kukoricalisztet és a mustárport 2 evőkanál tejjel. A maradék tejet egy nagy lábasban forraljuk fel, gyorsan keverjük hozzá a kukoricalisztes keveréket, és főzzük, amíg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

Öntsük le az esetlegesen képződött húslét a sertéshúsról, keverjük bele a mártást, és tetszés szerint fűszerezzük tovább.

Kanalazzunk egy sor tölteléket a palacsinták egyik oldalára, majd tekerjük fel őket, és rendezzük el szorosan egymás mellett, szétnyíló oldalukkal lefelé, egy vékonyan kiolajozott lapos tűzálló tálban. Tegyük rá a paradicsomszeleteket, és hintsük meg a sajttal.

Tegyük a sütőbe 15-20 percre, amíg a paradicsom megpuhul, és a palacsinta széle éppen kezd ropogóssá válni. Tálaljuk egy kevés vágott petrezselyemmel és ízlés szerint parmezán sajttal meghintve.

Tipp:

A tálaláshoz: Próbáljuk ki hozzá a Roston sült zöldségsalátát (232. o.) vagy a Mustáros kelbimbót (234. o.).

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1567 kJ (373 kcal),
Szénhidrát 42 g,
Fehérje 32 g,
Zsír 10 g (ebből telített zsír 2 g)


Gombás-póréhagymás hússal töltött crespelli

Gombás-póréhagymás hússal töltött crespelli

Az ízletes sertéshússal töltött, olaszos jellegű palacsintákat egész évben élvezhetjük.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés