Gombás-pórés árpaleves recept

Gombás-pórés árpaleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
558

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Húsmentesen is nagyon tartalmas leves!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 db póréhagyma
  • só, bors
  • 20 dkg apró csiperkegomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 kiskanál frissen aprított rozmaring
  • 25 dkg kockára vágott paradicsom (konzerv)
  • 1 liter zöldségalaplé
  • 15 dkg árpagyöngy
  • 30 dkg kelkáposzta

Elkészítés

Az olajat közepes lángon felforrósítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd kb. 5 perc alatt puhára pároljuk.

Hozzáadjuk a gombát, az összezúzott fokhagymát és a rozmaringot, majd a gombát nagy lángon folyamatosan kevergetve enyhén megpirítjuk.

Hozzáadjuk a paradicsomot (a levével együtt), 1 percig főzzük, majd felöntjük az alaplével, hozzáadjuk az árpagyöngyöt, és felforraljuk.

Ezután a levest fedő alatt, kis lángon 20 percig lassan forraljuk, míg az árpa szinte teljesen meg nem fő. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott kelkáposztát, 1 percig kevergetjük, majd fedő alatt addig főzzük, míg a káposzta és az árpa teljesen meg nem puhul.


Gombás-pórés árpaleves recepthez kapcsolódó receptek

Gombás-pórés árpaleves

Gombás-pórés árpaleves

Húsmentesen is nagyon tartalmas leves!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés