Gombás-zöldséges spagetti recept

Gombás-zöldséges spagetti
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2792

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A spagettire halmozott húsos mártásokat váltottam ki ezzel a zöldséges gombával, melyben jól harmonizált a zeller és a fokhagyma enyhén karakteres íze.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 60 dkg barna csiperke vagy vegyes erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 0.5 kicsi zeller
  • 1 evőkanál házi zsír vagy 4 ek olívaolaj
  • 1 szem paradicsom
  • 0.5 db sárga paprika
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 csipet kakukkfű
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 evőkanál snidling

Elkészítés

A megmosott, megtisztított hagymákat, paprikát, gombát, paradicsomot nagyobb kockára, ill. szeletekre, a sárgarépát, zellert vékony julienne-re vágjuk. A hagymát zsíron vagy olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát, zellert, zöldpaprika szeleteket, kicsit pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, a paradicsomot és a paprikakrémet. Megsózzuk, fedő alatt kicsit pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára sütjük, őrölt borssal, kakukkfűvel illatosítjuk. Megszórjuk az apróra vágott snidlinggel majd a kifőtt spagettire halmozzuk. Nem szükséges reszelt sajttal megszórni.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítette és lefényképezte: Nyersné Vajda Márta


Gombás-zöldséges spagetti recepthez kapcsolódó receptek

Gombás-zöldséges spagetti

Gombás-zöldséges spagetti

A spagettire halmozott húsos mártásokat váltottam ki ezzel a zöldséges gombával, melyben jól harmonizált a zeller és a fokhagyma enyhén karakteres íze.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés