Gombás-zöldséges spagetti

Gombás-zöldséges spagetti

A spagettire halmozott húsos mártásokat váltottam ki ezzel a zöldséges gombával, melyben jól harmonizált a zeller és a fokhagyma enyhén karakteres íze.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 60 dkg barna csiperke vagy vegyes erdei gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 szál újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes sárgarépa
  • 0.5 kicsi zeller
  • 1 evőkanál házi zsír vagy 4 ek olívaolaj
  • 1 szem paradicsom
  • 0.5 db sárga paprika
  • 1 mokkáskanál só
  • 2 csipet kakukkfű
  • 2 csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 evőkanál snidling
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megmosott, megtisztított hagymákat, paprikát, gombát, paradicsomot nagyobb kockára, ill. szeletekre, a sárgarépát, zellert vékony julienne-re vágjuk. A hagymát zsíron vagy olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a répát, zellert, zöldpaprika szeleteket, kicsit pirítjuk. Ezután beletesszük a gombát, a paradicsomot és a paprikakrémet. Megsózzuk, fedő alatt kicsit pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára sütjük, őrölt borssal, kakukkfűvel illatosítjuk. Megszórjuk az apróra vágott snidlinggel majd a kifőtt spagettire halmozzuk. Nem szükséges reszelt sajttal megszórni.

Jó étvágyat kívánok!

Elkészítette és lefényképezte: Nyersné Vajda Márta