Gombás bulgurpiláf recept

Gombás bulgurpiláf

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2091

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tört búzából készült darát zöldséglevesben főzik meg, és gombával, mogyoróval meg petrezselyemmel keverik össze. Főfogásként és köretként egyaránt adható.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 fej vöröshagyma
  • 12 dkg vaj
  • 35 dkg bulgur (tört búza)
  • 8.5 dl zöldségalaplé
  • 25 dkg vegyes gomba pl. apró sampinyongomba, laskagomba és erdei gomba
  • 1 kis csomó petrezselyem
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só és fekete bors
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg összevágott mogyoró

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. Hőálló edényben felforrósítjuk a vaj felét, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne.

Hozzáadjuk a bulgurt, és többször megkeverve 3 percig pirítjuk. Ráöntjük a zöldségalaplét, felforraljuk és alacsony hőfokon lefedve főzzük, míg a dara megdagad.

Közben a gombát megtisztítjuk, megtörölgetjük és felszeleteljük. A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, összevágjuk és félretesszük.

Az olívaolajat egy serpenyőben felforrósítjuk, és a gombát addig sütjük benne, míg megpuhul és kissé megpirul. Megsózzuk és megborsozzuk. A gombát esetleges levével együtt a bulgurhoz adjuk, az edényt újra lefedjük, és az egészet tovább főzzük.

A mandulát a serpenyőbe szórjuk, és közepes hőfokon állandó keverés mellett 2 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk az összevágott mogyorót, és együtt tovább pirítjuk.

A maradék vajat, a pirított mandulát és mogyorót meg a petrezselymet a kész bulgurhoz keverjük. Sóval, borssal ízesitjük és tálaljuk.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 732 kcal/3074 kJ energia, 73 g szénhidrát, 15 g fehérje, 44 g zsír (ebből 17 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok és E-vitamin


Gombás bulgurpiláf

Gombás bulgurpiláf

A tört búzából készült darát zöldséglevesben főzik meg, és gombával, mogyoróval meg petrezselyemmel keverik össze. Főfogásként és köretként…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés