Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal recept

Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Heidenreich Piroska

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1214

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A csirkepaprikást szerettem volna egy kicsit megváltoztatni, legalábbis a köretet.

4 személyre

  • 4 db egész csirkecomb
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 50 dkg gomba
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj

A túrógombóchoz:

  • 25 dkg túró
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál búzadara
  • 1 csokor kapor
  • tejföl

Elkészítés

Hagyományos pörköltet készítünk. Az olajon üvegesre pároljuk a finomra vágott vöröshagymát. Tűzről lehúzva elkeverjük benne a fűszerpaprikát, majd hozzáadjuk a megtisztított csirkehúst, átkeverjük. A megtisztított, cikkekre vágott gombát is hozzáadjuk, belezúzzuk a fokhagymát, sóval, borssal ízesítjük, majd takaréklángon, fedő alatt puhára pároljuk.

A túrógombóchoz kikeverjük a túrót a tojással, sóval és a finomra vágott kaporral ízesítjük, és beledolgozzuk a búzadarát is. Min. 30 percre hűtőbe tesszük pihenni, hogy a dara megduzzadhasson. Pihentetés után ellenőrizzük, ha nagyon lágy lenne, adjunk még hozzá búzadarát, szét ne essen főzés közben. Sóval ízesített vizet forralunk, s viszonylag nagy gombócokat formálunk két nedves tenyerünk között a túróból, majd ha forr a víz, óvatosan belecsúsztatjuk. A lángot érdemes ilyenkor mérsékelni, éppen csak gyöngyözzön a víz, nehogy szétessenek a gombócok.

Ha feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még 1-2 percig főni, majd szűrőkanállal szedjük ki a vízből .A tányérokba adagoljunk egyenlő mennyiségű húst, gombát, mellé a túrógombócot - és kanalazzunk rá bőséges tejfölt!


Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal

Gombás csirkepörkölt kapros túrógombóccal

A csirkepaprikást szerettem volna egy kicsit megváltoztatni, legalábbis a köretet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés