Gombás csirkeragu rizzsel recept

Gombás csirkeragu rizzsel
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4293

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Listavezető - gomba halomban csirkemellel!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db csirkemell
  • 1 db kis póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 0.5 db babérlevél
  • 50 dkg hosszú szemű rizs
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 12 dkg vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4.5 dl tej
  • 2 db szarvasgomba
  • 2 db tojássárgája
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés

A lebőrözött csirkemellet, a félbevágott póréhagymát, a felszeletelt sárgarépát és a babérlevelet egy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel. Hozzáadunk egy csipetnyi sót, felforraljuk, és a húst közepes lángon megfőzzük (kb. 25-30 perc).

Az alapléből félreteszünk 2,5 dl-t. A húst kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk, majd falatnyi darabokra vágjuk. A rizst lobogó sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük, alaposan lecsöpögtetjük és félretesszük.

A csiperkét megtisztítjuk, a tönköket és a kalapokat különkülön vastagabb szeletekre vágjuk, majd 2,5 dkg vajban a citromlével és egy csipet sóval fedő alatt, kis lángon 5 percig pároljuk.

A besamelmártáshoz felhevítjük az olajat és 2,5 dkg vajat, hozzáadjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük. Fokozatosan, felváltva hozzáöntjük a tejet és a félretett alaplét, majd sózzuk, és folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük.

A megpárolt gombát levével együtt a mártáshoz adjuk, majd belekeverjük a felszeletelt szarvasgombát és a csirkedarabokat is.

Egy másik edényben felolvasztjuk a maradék vajat, hozzáadjuk a rizst, ízlés szerint sózzuk, majd fakanállal kevergetve felmelegítjük. Egy kör alakú formába kanalazzuk, majd az előmelegített tálalótál közepére borítjuk.

A tojássárgáját kikeverjük egy kis mártással, hozzáadjuk a csirkés raguhoz, majd a tűzről levéve a rizs közepére merjük. Forrón tálaljuk.


Gombás csirkeragu rizzsel recepthez kapcsolódó receptek

Gombás csirkeragu rizzsel

Gombás csirkeragu rizzsel

Listavezető - gomba halomban csirkemellel!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Gombás csirkeragu rizzsel recepthez

András - 2012. november 24.
Most kezdtem főzőcskézni,az első alkotásom ez volt...hát isteni finom.... :D

Köszönöm! :D