Gombás fácánsült recept

Gombás fácánsült

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
5657

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A fácán húsa omlós, zamatos, és bár zsírosabb, mint a többi vadszárnyasé, a benne lévő zsírok többsége egyszeresen telítetlen. Az összetett szénhidrátban dús felesborsó nemcsak laktatóbbá teszi az ételt, hanem a főzőlét is kellően besűríti.

4 személyre

  • 3 dkg szárított vargánya
  • 1 dl forrásban lévő víz
  • 1.5 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fácán 4 részre bontva
  • 5 dkg sovány füstölt angolszalonna (bacon) kockákra vágva
  • 2 db zellerszár kockákra vágva
  • 2 db sárgarépa megtisztítva, kockákra vágva
  • 1 db nagy fej vöröshagyma felaprítva
  • 10 dkg barna csiperke félbevágva
  • 15 dkg sárga felesborsó
  • 2.5 dl vörösbor
  • 3 dl csirke- vagy zöldségalaplé

Elkészítés

A gombát tegyük egy jénai tálba, öntsük rá a forrásban lévő vizet, és hagyjuk ázni 20 percig.

Közben egy nagy római tálban forrósítsunk fel 1 evőkanálnyi olajat. Süssük a fácánhúst 2-3 percig –mindkét oldalán –, hogy szép egyenletesre barnuljon. Szedjük át a húsokat egy tányérra, és tartsuk melegen.

Tegyük a szalonnadarabokat a római tálba, és kavargatva pirítsuk őket kb. 5 percig. Rakjuk a tálba a zellert, a répát és a hagymát is a maradék olajjal együtt. Alaposan kavarjuk össze az egészet. Kisebb lángon, fedő alatt melegítsük további 5 percig, hogy a zöldségek fonnyadni kezdjenek.

Tegyük a római tálban lévő összetevőkhöz a csiperkét. A fedőt levéve melegítsük újabb 3 percig, majd a borsót is rakjuk bele.

A vargányáról öntsük le és tartsuk meg a vizet, majd miután a gombát is beletettük a római tálba, ismét öntsük hozzá, lassan, vigyázva, hogy ha van az alján lerakódás, az ne folyjon át. Öntsük a tálba a bort és az alaplét is. Forraljuk fel, majd kis lángon, csendes forralással főzzük 1/4 óráig.

Tegyük vissza a húsokat a tálba, és fedő alatt főzzük 20–30 percig, hogy a fácán kellően puhára párolódjon. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 422 kcal, 1760 kJ; 31 g fehérje; 16 g zsír, ebből 4 g telített; 30 g szénhidrát, ebből 7 g cukor; 5 g élelmi rost; 279 mg nátrium; 15 dkg zöldség


Gombás fácánsült recepthez kapcsolódó receptek

Gombás fácánsült

Gombás fácánsült

A fácán húsa omlós, zamatos, és bár zsírosabb, mint a többi vadszárnyasé, a benne lévő zsírok többsége egyszeresen telítetlen. Az összetett szénhidrátban dús felesborsó nemcsak laktatóbbá teszi az ételt, hanem a főzőlét is kellően…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés