Gombás hagymaleves kék sajtos pirítóssal recept

Gombás hagymaleves kék sajtos pirítóssal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1151

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egy klasszikus hagymaleves recept gombával!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 5 dkg vaj
  • 20 dkg csiperke
  • 4 db lila hagyma
  • 1 liter marhahúsalaplé
  • 8 szelet rusztikus kenyér
  • olívaolaj
  • 10 dkg kék sajt

Elkészítés

A vajat nagy lángon megolvasztjuk, hozzáadjuk az

összeaprított gombát, 2 percig pirítjuk, majd lejjebb vesszük a lángot, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, és 5-8 perc alatt puhára pároljuk. Felöntjük az alaplével, és addig forraljuk, míg kissé be nem sűrűsödik (kb. 10 perc).

A kenyérszeleteket egy tepsibe fektetjük, a tetejüket

megkenjük olívaolajjal, majd a sütő grillfokozatán 2-3 percig pirítjuk. Megszórjuk a kék sajttal, és a leves mellé tálaljuk.


Gombás hagymaleves kék sajtos pirítóssal recepthez kapcsolódó receptek

Gombás hagymaleves kék sajtos pirítóssal

Gombás hagymaleves kék sajtos pirítóssal

Egy klasszikus hagymaleves recept gombával!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés