Gombás omlett spenóttal és dióval

Gombás omlett spenóttal és dióval

Forrón tálalva vagy hidegen vastag szeletekre vágva – a zsenge gombával, spenóttal és ropogós kesudióval megsütött, majd grillezett omlett igazi csemege.

4 személyre

  • 25 dkg zsenge spenót
  • 1 kis csomó petrezselyem
  • 35 dkg apró sampinyongomba
  • 8.5 dkg parmezán sajt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 7.5 dkg pirított kesudió
  • 5 db tojás
  • só és fekete bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A grillsütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A spenótot és a petrezselymet megmossuk és szárazra töröljük. A petrezselyemből összevágunk 2 evőkanálnyit. A gombát megtisztítjuk és mindegyiket négyfelé vágjuk. A sajtot lereszeljük. Mindezt félretesszük.

A hagymát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A hagymát közepes hőfokon megpirítjuk benne.

Hozzáadjuk a gombát és kevergetve 3–4 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a spenótot. Magas hőfokon állandóan kevergetve 3–4 percig pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek, és a leve el nem párolog. Beletesszük a diót, és alacsonyabbra állítjuk a hőfokot.

A tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadunk 2 evőkanál vizet és a petrezselymet. Megsózzuk és megborsozzuk, majd felverjük.

A tojást a zöldségekre öntjük és 5 percig sütjük, amíg a fehérje megdermed, és a lepény alja aranysárga lesz. Megemeljük a széleket, hogy a még folyékony tojásmassza a lepény alá csuroghasson.

Megszórjuk a sajttal. Az omlettet a grillsütőben pirosra sütjük: közben vigyázzunk, hogy a serpenyő nyele ne forrósodjon fel. Grillezhetjük tepsiben is.