Forrón tálalva vagy hidegen vastag szeletekre vágva – a zsenge gombával, spenóttal és ropogós kesudióval megsütött, majd grillezett omlett igazi csemege.
A grillsütőt a legmagasabb hőfokon előmelegítjük. A spenótot és a petrezselymet megmossuk és szárazra töröljük. A petrezselyemből összevágunk 2 evőkanálnyit. A gombát megtisztítjuk és mindegyiket négyfelé vágjuk. A sajtot lereszeljük. Mindezt félretesszük.
A hagymát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A hagymát közepes hőfokon megpirítjuk benne.
Hozzáadjuk a gombát és kevergetve 3–4 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a spenótot. Magas hőfokon állandóan kevergetve 3–4 percig pároljuk, amíg a levelek össze nem esnek, és a leve el nem párolog. Beletesszük a diót, és alacsonyabbra állítjuk a hőfokot.
A tojásokat egy tálba ütjük. Hozzáadunk 2 evőkanál vizet és a petrezselymet. Megsózzuk és megborsozzuk, majd felverjük.
A tojást a zöldségekre öntjük és 5 percig sütjük, amíg a fehérje megdermed, és a lepény alja aranysárga lesz. Megemeljük a széleket, hogy a még folyékony tojásmassza a lepény alá csuroghasson.
Megszórjuk a sajttal. Az omlettet a grillsütőben pirosra sütjük: közben vigyázzunk, hogy a serpenyő nyele ne forrósodjon fel. Grillezhetjük tepsiben is.