Gombás paradicsomleves

Gombás paradicsomleves

Megbolondítottam a hagyományos paradicsomlevest egy kis gombával és fetasajttal.

4 személyre

  • 500 gr csiperkegomba
  • 1 db kis fej hagyma
  • 3 evőkanál liszt
  • 500 gr 100%-os paradicsompüré
  • 1 kiskanál cukor
  • ízlés szerint kockára vágott fetasajt
  • friss koriander zöld, vagy apróra vágott bazsalikomlevél
  • 1.5 liter zöldségalaplé vagy víz
  • olaj
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A felszeletelt gombát kevés olajon megpároljuk, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel és összefőzzük. Felengedjük paradicsompürével és az alaplével, illetve vízzel. Ízlés szerint cukrozzuk, sózzuk. A megpucolt hagymát egészben belerakjuk. Összeforraljuk és további pár percig alacsony lángon főzzük. Tálalás előtt a hagymát kiszedjük, a levest fetasajt kockákkal és felaprózott zöldfűszerrel gazdagítjuk.