Gombás pizza recept

Gombás pizza
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

55 perc

Megnézték:
4242

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Klasszikus pizza recept gomba feltéttel.

4 személyre

  • 5 evőkanál olívaolaj meg egy kevés a tepsihez
  • 1 adag kelt tészta

A feltéthez:

  • 1 doboz paradicsomkonzerv, darabolt
  • 1 db fehér hagyma
  • 10 dkg sovány nyers sonka
  • 2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kiskanál morzsolt oregánó
  • 30 dkg vegyes gomba
  • 12 dkg gouda sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, fekete bors
  • 12 dkg mozarella sajt

Elkészítés

Elkészítjük a kelt tésztát a szemközti oldali recept szerint. A tepsit beolajozzuk. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a tepsit. Letakarjuk, és meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.

Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát kockára vágjuk, a fokhagymagerezdeket felszeleteljük. Egy serpenyőben felforrósítunk 2 evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzákeverjük a paradicsomot, és fedő nélkül 5 percig pároljuk, amíg elfövi a levét. Beletesszük a paradicsompürét, elkeverjük, majd sóval, borssal és oregánóval ízesítjük.

A sütőt 250 °C-ra (légkeveréses sütő 230 °C, gázsütő 6-os fokozat) előmelegítjük. Előkészítjük a gombát, megmossuk, háztartási papírtörlővel megtörölgetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. A sonkáról eltávolítjuk a bőrét és a zsíros részeket, és csíkokra vágjuk. A goudát lereszeljük, a mozzarellát felszeleteljük.

A paradicsommártást a tésztalapra kenjük, és ráterítjük a gombát, a sonkát, a kétféle sajtot és a petrezselymet. Sózzuk, borsozzuk, és rácsurgatunk 3 evőkanál olajat. 12–15 percig sütjük, amíg a tészta szélei világosra nem pirulnak.


Gombás pizza recepthez kapcsolódó receptek

Gombás pizza

Gombás pizza

Klasszikus pizza recept gomba feltéttel.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés