Gombás pulykafasírt recept

Gombás pulykafasírt

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

110 perc

Megnézték:
1223

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ízletes egybefasírt pulykahúsból

6 személyre

  • 6 dkg kenyér (vagy zsemle)
  • 2.5 dl csirkealaplé
  • 22 dkg csiperke
  • 2 db tojás
  • 0.5 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál frissen aprított petrezselyem
  • 1 evőkanál friss kakukkfű
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj + a formába
  • 2 kiskanál só
  • 0.5 kiskanál őrölt bors
  • 40 dkg darált pulyka (zsírosabb)
  • 20 dkg darált pulykamell
  • zsemlemorzsa a formába

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kenyeret 10 percre beáztatjuk az alaplébe, kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott gombát, az enyhén felvert tojást, az apróra vágott hagymát, a petrezselymet, a kakukkfüvet, az olívaolajat, a sót és a borsot, és jól összekeverjük.

Végül hozzáadjuk a pulykahúst is, alaposan összedolgozzuk, és egy vékonyan kiolajozott, morzsával kiszórt kenyérsütő formába kanalazzuk. 80-85 perc alatt teljesen átsütjük. (Akkor jó, ha a közepébe szúrt maghőmérő 70 °C-ot mutat.) A sütőből kivéve 15 percet állni hagyjuk, majd tálaljuk.


Gombás pulykafasírt recepthez kapcsolódó receptek

Gombás pulykafasírt

Gombás pulykafasírt

Ízletes egybefasírt pulykahúsból

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés