Gombás quiche recept
Beküldő: marcello Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Ha ősz, akkor gomba. Ha gomba, akkor pl. gombás quiche: ez az étel kíváló előétel vagy akár főétel lehet egy finom leves után. Ez most a vegetáriánus verzió, de szoktam baconnal is csinálni, és egyébként is százféleképp variálható, hogy mit teszünk a tejszínes-tojásos keverékbe.
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg vaj
- 1 db tojás
- csipet só
A töltelékhez:
- 25 dkg csiperke
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db piros húsú paprika
- 2 szál újhagyma (vagy póré)
- 3 db nagyobb tojás
- 20 dkg füstölt sajt
- 2 dl tejszín
- kakukkfű
- petrezselyem
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból omlós vajas tésztát készítünk, majd 1-2 órára a hűtőbe tesszük. Ezután kinyújtjuk, és egy piteformába tesszük úgy, hogy a forma oldalára, szélére is jusson 3-4 cm magasan. Olajon megfonnyasztjuk a félkarikára vágott hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát majd a feldarabolt gombát és a paprikát. 5 percig fonnyasztjuk, majd hozzákeverjük a zöldfűszereket aprítva. Ezután hagyjuk picit kihűlni.
Egy keverőedényben összekeverjük a tojásokat a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kockákra vágott sajtot. Majd pedig a hagymás gombát is belekeverjük. Ezt az egész masszát a végén a tésztára öntjük. A quiche-t sütőben 180 fokon süssük kb. 35-40 percig, ha a végefelé a teteje nagyon pirulna, akkor lefedhetjük alufóliával.