Gombás rizs egy kicsit másképp recept

Gombás rizs egy kicsit másképp
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
MaMarika

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
1430

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors, és finom vacsorára volt szükség, és valami meleget akartunk enni. A gombára esett a választásunk, így született ez a recept.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A raguhoz:

  • 50 dkg gomba
  • 1 db 40 centis póréhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db csípős zöldpaprika
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál worchester szósz
  • 1 csapott kiskanál kurkuma
  • só, bors
  • gyömbér
  • őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál étolaj

A rizshez:

  • 40 dkg rizs
  • 3 evőkanál étolaj
  • 4 evőkanál lenmag

Elkészítés

A rizshez az étolajat egy lábosba tesszük, beleöntjük a rizst, megsózzuk, és addig sütjük, amíg ki nem fehéredik. Ekkor beletesszük a lenmagot, és amikor elkezd pattogni, felöntjük 8 dl vízzel. Amikor újraforr, lefedjük, és lassú tűzön készre pároljuk. Kevergetni nem szabad, mert ragacsos lesz! Egyszer átkeverjük, és lefedve állni hagyjuk.

A gombás raguhoz a gombát összevágjuk, a póréhagymát vastagabb karikára vágjuk, a zöldpaprikát vékonyra karikázzuk (aki nem szereti túl csípősen, az kevesebbet tegyen), a petrezselyemzöldet apróra vágjuk. Az olajat egy serpenyőben megforrósítjuk, rádobjuk a gombát, és zsírjára sütjük. Beletesszük a sót, a szószokat, a fűszereket és a zöldpaprikát, majd ismét zsírjára sütjük.

Ekkor tesszük bele a petrezselyemzöldet és a hagymát, és csak ropogósra sütjük. Ha szükséges, utána ízesítünk. A párolt rizzsel tálaljuk.


Gombás rizs egy kicsit másképp recepthez kapcsolódó receptek

Gombás rizs egy kicsit másképp

Gombás rizs egy kicsit másképp

Gyors, és finom vacsorára volt szükség, és valami meleget akartunk enni. A gombára esett a választásunk, így született ez a recept.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés