Gombás rizsleves medvehagyma levéllel recept

Gombás rizsleves medvehagyma levéllel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
656

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Sok kedves receptem van a medvehagyma levelének felhasználásával, csak válogatnom kell a gyors, egyszerű, finom és többnyire egészséges étkek közül. Ezúttal gombás rizslevest dúsítottam a friss medvehagyma levél intenzív ízével egy könnyű, gyümölcsös kevert tészta előételeként.

4 személyre

  • 25 db nagy medvehagyma levél
  • 4 db nagy tisztított gomba
  • 1 diónyi vöröshagyma
  • 3 evőkanál finom olaj
  • 8 dkg rizs
  • 20 db medvehagyma levél
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 púpos teáskanál házi sós darált zöldség vagy ½ evőkanál ételízesítő
  • 1.2 liter forró víz
  • 4 teáskanál tejföl (elmaradhat)
  • 4 csipetnyi frissen őrölt zöld bors

Elkészítés

A gombát nagyobb kockára, a vöröshagymát apróbbra vágjuk. Kisebb fazékban a felforrósított olajon megfuttatjuk a hagymát, beletesszük a megmosott rizst, 2-3 perc alatt üvegesre dinszteljük, közben hosszában - keresztben felaprítjuk a medvehagyma leveleket.

A rizsre dobjuk a gombát, kevergetés közben zsírjára sütjük, majd megszórjuk a liszttel és az aprított levélkék felével. Tovább kevergetjük. Pár másodperc múlva szakaszosan ráöntjük a forró vizet, közben csomómentesre keverjük. Felforraljuk, takarékra állítjuk, lefedjük, 10 perc alatt készre főzzük, közben a rizs miatt kétszer átkeverjük. A maradék medvehagyma levéllel és zöld borssal megszórva tálaljuk. Aki tejföllel jobban szereti, tegyen kiskanálnyit a tányérjába, úgy merje bele a levest.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Gombás rizsleves medvehagyma levéllel recepthez kapcsolódó receptek

Gombás rizsleves medvehagyma levéllel

Gombás rizsleves medvehagyma levéllel

Sok kedves receptem van a medvehagyma levelének felhasználásával, csak válogatnom kell a gyors, egyszerű, finom és többnyire egészséges étkek közül. Ezúttal gombás rizslevest dúsítottam a friss medvehagyma levél intenzív ízével egy könnyű,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés