Gombás sajtkrémes pizzalepény recept

Gombás sajtkrémes pizzalepény
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
1148

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A saját receptem, remélem másoknak is ízleni fog. Aki a gombát szereti főleg annak ajánlom.

2 személyre

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg friss élesztő
  • csipet só
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 dl tejszín
  • csipet cukor
  • 1 dl langyos tej
  • 20 dkg friss gomba
  • 3 db salotta hagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • csipet bors
  • csipet friss kakukkfű
  • 20 dkg mascarpone krémsajt
  • 20 dkg pizza mozarella sajt
  • 2 evőkanál fokhagymás olaj

Elkészítés

A tésztához az élesztőt a cukros tejben felfuttattam. A robotgép táljába öntöttem a lisztet, az élesztőt, a vajat, sót, tejszínt és elkezdtem a géppel dagasztani, majd a langyos tejet adagolni hozzá. Lágy tésztát kell készíteni. Lisztezett tálban, fóliával letakarva kelesztem 1 órát.

Ezalatt a hagymákat apró kockára vágtam, és 2 evőkanál olívaolajon megpároltam. A gombát tisztítás után felszeleteltem, és rádobtam a hagymára. Fűszereztem sóval, borssal, kakukkfűvel és vágott petrezselymet adtam hozzá. Öt percig pároltam, majd levettem a tűzről és hagytam kihűlni. Hidegen hozzákevertem a krémsajtot és előkészítem a tésztát.

Kikentem olívaolajjal egy pizzasütőformát és kibéleltem a tésztával úgy, hogy egyenletes legyen a vastagsága. Fokhagymás olajjal megkentem, megszurkáltam, és vastagon rákentem a gombás krémet. Erre szórtam rá a durván reszelt pizza mozzarella sajtot.

200 fokos sütőben, alsó sütésen, hőlégkeveréssel 15 perc alatt készre sütöttem. (Akkor jó,ha kezd szépen sárgulni rajta a sajt) Cikkekre vágva kínáltam, akár egy pizzát.


Gombás sajtkrémes pizzalepény recepthez kapcsolódó receptek

Gombás sajtkrémes pizzalepény

Gombás sajtkrémes pizzalepény

A saját receptem, remélem másoknak is ízleni fog. Aki a gombát szereti főleg annak ajánlom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés