Gombás tyúkhúsleves recept
Beküldő: kiralynekatalin@freemail.hu Nehézség: Elkészítési idő: 300 perc
Megnézték: |
Nagymamám ízvilágát idézi ez a tyúkhúsleves
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 db fiatal tyúk
- 5 db sárgarépa
- 5 db gyökér
- 1 db nagyobb zellergumó
- 1 db karalábé
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db kelkáposztalevél
- 1 db Tv paprika
- 10 dkg szeletelt gomba
- só, bors
Elkészítés
A megtisztított hozzávalókat hideg vízben feltesszük főni, éppen hogy csak gyöngyözzön. Közben ha muszáj habozzuk le. A kelkáposztát íze miatt és fedő helyett használtam. Kb. 1 félórával a fővés befejezte előtt beletesszük a szeletekre vágott gombát. Közben a levesbetétet kifőzzük, ami ízlés szerint készíthető (én csigatésztával tálaltam). A főtthús mellé tormát és házi készítésű csípősszószt adtam.
Gombás tyúkhúsleves recepthez kapcsolódó receptek
Gombás tyúkhúsleves
Nagymamám ízvilágát idézi ez a tyúkhúsleves