Gombás tyúkhúsleves

Gombás tyúkhúsleves

Nagymamám ízvilágát idézi ez a tyúkhúsleves

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db fiatal tyúk
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db gyökér
  • 1 db nagyobb zellergumó
  • 1 db karalábé
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db kelkáposztalevél
  • 1 db Tv paprika
  • 10 dkg szeletelt gomba
  • só, bors
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A megtisztított hozzávalókat hideg vízben feltesszük főni, éppen hogy csak gyöngyözzön. Közben ha muszáj habozzuk le. A kelkáposztát íze miatt és fedő helyett használtam. Kb. 1 félórával a fővés befejezte előtt beletesszük a szeletekre vágott gombát. Közben a levesbetétet kifőzzük, ami ízlés szerint készíthető (én csigatésztával tálaltam). A főtthús mellé tormát és házi készítésű csípősszószt adtam.