Gombócos töltött káposzta recept

Gombócos töltött káposzta
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Márkus Hilda

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
22939

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mint tudjuk, a káposzta csak felmelegítve jó. Ami igaz, az igaz! Valóban. Minél többet melegítjük, annál finomabb, de el is fogy! Családom nagyon szereti!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 50 dkg oldalas
  • 1 dl rizs
  • 1 db kisebb fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • só, bors
  • pirospaprika (ami valóban legyen piros)
  • pici ételízesítő

A káposztához:

  • 15 dkg füstölt szalonna, jelen esetben füstölt kolbász
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1 db nagy fej hagyma vöröshagyma
  • 5 szem egész feketebors
  • 2 db babérlevél
  • 1 db kisebb csípős paprika
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dl tejföl

Elkészítés

A töltelékhez a húst a rizzsel, hagymával és a fűszerekkel homogén masszává dolgozom. A húsos masszából gombócokat formázok. A szalonnát és a hagymát felaprítom, a savanyú káposztát – ha szükséges – kicsit kimosom és pár vágással rövidebbre vágom. Jó nagy fazékot használok, hogy a gombocók és a belevalók jól elférjenek.

Zsiradékon a füstölt kolbászt megforgatom, majd beleteszem a hagymát és üvegesre sütöm. Rászórom a pirospaprikát, beleteszem a káposzta felét, a babérlevelet, borsot és a csípős paprikát, (habár ezek a kész savanyú káposztában is vannak) majd kicsit összekeverem.

Ezután a káposztaágyra ültetem a húsgombócokat és befedem a maradék káposztával. Az egészet felöntöm kb. l liter vízzel, amiben kevés sót elkevertem, lefedem, és kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzöm. Ha szükséges a vizet még pótolom. Tejföllel tálalom, de van aki nálunk paradicsomlével szereti. Jó étvágyat kívánok!


Gombócos töltött káposzta recepthez kapcsolódó receptek

Gombócos töltött káposzta

Gombócos töltött káposzta

Mint tudjuk, a káposzta csak felmelegítve jó. Ami igaz, az igaz! Valóban. Minél többet melegítjük, annál finomabb, de el is fogy! Családom nagyon szereti!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés