Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával recept

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
583

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kedvenc ételem, de nem olyan gyors étel, mert sokfélét kell elkészíteni. Ezért én készen vásárolt hercegnő burgonyával lecsökkentettem a főzési időmet, hogy gyorsan jót, tálaljak az asztalra!

4 személyre

  • 2 db 30 dkg-os sertés szűzpecsenye
  • sertés fűszersó
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 50 dkg sütnivaló kolbász
  • 2 csomag félkész hercegnő burgonya (40 dkg)
  • párolt káposzta

Elkészítés

A húst kettévágjuk, kiveregetjük. A kolbászból a húst forróvíz alatt kinyomkodjuk, és megkenjük mindkét szűzpecsenyét. Felgöngyöljük, és a fűszersóval megszórjuk. Tepsibe helyezzük. Leöntjük olajjal, és bort öntünk alá majd alufóliával befedjük. 180 fokon sütjük 20 percig, majd 160 fokon még 20 percig. A fóliát levesszük, majd kicsit rágrillezünk, miközben locsolgatjuk a szaftjával.

A húst kivesszük, a szaftot átszűrjük, majd liszttel besűrítjük. A hercegnő burgonyát sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük egymástól némi távolságra, majd 180 fokon 20 perc alatt légkeveréssel megsütjük szép aranybarnára. A lila káposztát legyaluljuk, besózzuk, majd 3 evőkanál olajon cukrot karamellizálunk, és a káposztát rátesszük, jól elkeverjük, lassú tűzön pároljuk. Köménymaggal, borssal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd ha kész, akkor ecettel savanyítjuk. A húst felszeleteljük, és a szafttal megöntözzük. A hercegnő burgonyával, és párolt káposztával tálaljuk gusztán!


Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával recepthez kapcsolódó receptek

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával

Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával

A kedvenc ételem, de nem olyan gyors étel, mert sokfélét kell elkészíteni. Ezért én készen vásárolt hercegnő burgonyával lecsökkentettem a főzési időmet, hogy gyorsan jót, tálaljak az asztalra!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés