Göngyölt sertésszűz hercegnő burgonyával párolt káposztával recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A kedvenc ételem, de nem olyan gyors étel, mert sokfélét kell elkészíteni. Ezért én készen vásárolt hercegnő burgonyával lecsökkentettem a főzési időmet, hogy gyorsan jót, tálaljak az asztalra!
- 2 db 30 dkg-os sertés szűzpecsenye
- sertés fűszersó
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 dl fehérbor
- 50 dkg sütnivaló kolbász
- 2 csomag félkész hercegnő burgonya (40 dkg)
- párolt káposzta
Elkészítés
A húst kettévágjuk, kiveregetjük. A kolbászból a húst forróvíz alatt kinyomkodjuk, és megkenjük mindkét szűzpecsenyét. Felgöngyöljük, és a fűszersóval megszórjuk. Tepsibe helyezzük. Leöntjük olajjal, és bort öntünk alá majd alufóliával befedjük. 180 fokon sütjük 20 percig, majd 160 fokon még 20 percig. A fóliát levesszük, majd kicsit rágrillezünk, miközben locsolgatjuk a szaftjával.
A húst kivesszük, a szaftot átszűrjük, majd liszttel besűrítjük. A hercegnő burgonyát sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük egymástól némi távolságra, majd 180 fokon 20 perc alatt légkeveréssel megsütjük szép aranybarnára. A lila káposztát legyaluljuk, besózzuk, majd 3 evőkanál olajon cukrot karamellizálunk, és a káposztát rátesszük, jól elkeverjük, lassú tűzön pároljuk. Köménymaggal, borssal, őrölt szegfűszeggel ízesítjük, majd ha kész, akkor ecettel savanyítjuk. A húst felszeleteljük, és a szafttal megöntözzük. A hercegnő burgonyával, és párolt káposztával tálaljuk gusztán!