Görcs leves recept

Görcs leves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Olgis

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2790

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ha van kész húsleves alapunk, és előre elkészítettük a "görcsöket" (ő a levesbetét) igen hamar elkészülünk vele. A görcsök lefagyaszthatóak.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 1 db tojás
  • 1 csésze liszt

A töltelékhez:

  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg darált hús-vagy pörkölt maradék
  • kevés olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só, bors
  • levesalap
  • ságarépa
  • petrezselyem

Elkészítés

A kinyújtott tésztát téglalap alakura vágjuk. Erre kerül a pörkölt szerűen lesütött darált hús. Feltekerjük, kissé megnyújtjuk, és görcsre kötjük. Készíthetjük derelye alakura is.

A kockára vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, felöntjük vízzel és ebbe kerül a sárgarépa, petrezselyem és karalábébé. A félidőnél bele főzzük a görcsöket.


Görcs leves recepthez kapcsolódó receptek

Görcs leves

Görcs leves

Ha van kész húsleves alapunk, és előre elkészítettük a "görcsöket" (ő a levesbetét) igen hamar elkészülünk vele. A görcsök lefagyaszthatóak.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés