Görög csirke recept

Görög csirke
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

210 perc

Megnézték:
4073

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Már a régi görögök is... de főként a maiak!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db egész csirke
  • só, bors
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál frissen aprított oregánó
  • 5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A csirkét kívül-belül finoman bedörzsöljük sóval és borssal. A citromlét és az oregánó felét elkeverjük 4 evőkanál olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a csirkét, és legalább 2 órán át állni hagyjuk.

A húst lecsöpögtetjük, és a páclét félretesszük. Egy tepsit kikenünk a maradék olajjal, beletesszük a csirkét, és sütőben addig sütjük, amíg meg nem puhul (kb. 1,5 óra). Sütés közben többször megforgatjuk és meglocsoljuk a félretett páclével. A maradék oregánóval meghintve tálaljuk.


Görög csirke

Görög csirke

Már a régi görögök is... de főként a maiak!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés