Görög egybesült fasírt recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3541

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez az ínycsiklandó étel a húsban lévő vitaminok és ásványi anyagok (cink, B12-vitamin, niacin és tiamin) mellett a jellegzetes görög fűszereknek köszönhetően (kapor, mentalevél és citromhéj) fitovegyületeket is tartalmaz. Még jellegzetesebb lesz az íze, ha sertéshús helyett sovány, darált bárányhúsból készítjük.

4 személyre

  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 4 db vékonyra karikázott mogyoróhagyma
  • 3 gerezd felaprított fokhagyma
  • 25 dkg zsíros és inas részektől megtisztított
    sertés szűzpecsenye
  • 25 dkg zsíros és inas részektől megtisztított marhafelsál
  • 0.5 csésze főtt rizs
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 0.3 csésze összevágott friss kapor
  • 0.25 csésze összevágott friss mentalevél
  • 2 kiskanál reszelt citromhéj
  • 0.5 kiskanál szárított szurokfű (oregánó)
  • 0.5 kiskanál só
  • 10 dkg szétmorzsolt feta sajt

Elkészítés

Forrósítsuk fel az olajat egy kis teflonserpenyőben. Tegyük bele a mogyoróhagymát és a fokhagymát, és lassú tűzön pirítsuk 3 percig, amíg a hagyma meg nem fonnyad. Tegyük át a keveréket egy tálba.

A sütőt melegítsük elő 180 °C- ra. A kétféle húst kockázzuk fel, és robotgépben daráljuk finomra. Tegyük a tálba a pirított mogyoró- és fokhagymához. Adjuk hozzá a rizst, a paradicsompürét, a kaprot, a mentalevelet, a citromhéjat, a szurokfüvet, a sót és 2 evőkanálnyi vizet. Gyúrjuk össze sima masszává.

Tegyük a húsos massza felét egy 20x10 cm-es szögletes fém sütőformába. Szórjuk rá a feta sajtot, és tegyük rá a massza másik felét. Ütögessük a sütőformát a munkalaphoz, hogy a massza tömör legyen.

Süssük 25 percig, illetve addig, amíg tiszta lé nem folyik a húsból, ha egy fogpiszkálóval megszúrjuk. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.

A recept tápértéke:

Energia- és tápanyagtartalom adagonként:
279 kcal energia, 12 g zsír (ebből 5,76 g telített zsírsav), 30 g fehérje, 11 g szénhidrát, 1,3 g élelmi rost, 94 mg koleszterin, 734 mg nátrium


Görög egybesült fasírt recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Görög egybesült fasírt

Ez az ínycsiklandó étel a húsban lévő vitaminok és ásványi anyagok (cink, B12-vitamin, niacin és tiamin) mellett a jellegzetes görög fűszereknek köszönhetően (kapor, mentalevél és citromhéj) fitovegyületeket is tartalmaz. Még jellegzetesebb…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés