Görög kalács - Tsoureki recept

Görög kalács - Tsoureki

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
1839

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Lepd meg szeretteidet, ismerőseidet, vendégeidet húsvétkor ezzel a hagyományos, görög húsvéti kaláccsal!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 70 dkg sima liszt
  • 2 tasak száraz élesztő (14gr)
  • 0.5 kiskanál só
  • 7.5 dkg porcukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2.5 kiskanál meleg tej
  • 12.5 dkg olvasztott vaj
  • 2 db felvert tojás
  • 5 dkg darabolt mandula
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg darabolt, vegyes kandírozott narancs- és citromhéj
  • porcukor a cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához tegyük az összes száraz hozzávalót egy nagy keverőtálba. Alakítsunk ki egy kis mélyedést a közepén, és öntsük bele a meleg tejet, az olvasztott vajat és a felvert tojásokat. Jól keverjük össze, adjunk hozzá még tejet, ha kell.

Borítsuk a nyers tésztát egy lisztezett gyúródeszkára, és dagasszuk, amíg sima és fényes nem lesz.

Tegyük a nyers tésztát enyhén beolajozott tálba, és meleg helyen hagyjuk kelni, körülbelül 1 óra hosszat, vagy amíg a tömege a kétszeresére nem dagad. Próbaképpen nyomjuk két ujjunkat a masszába. Ha megmarad a nyoma, megkelt a tészta.

Gyúrjuk át újra a tésztát, és borítsuk ki lisztezett felületre. Óvatosan gyúrjuk bele a mandulát, a mazsolát és a vegyes kandírozott gyümölcshéjakat, majd osszuk három részre, és mindegyikből nyújtsunk ki egy-egy hosszú hengert. Fonjuk össze a három csíkot, és alakítsunk belőle körfonatot egy kiolajozott sütőformában. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk még körülbelül 1 óra hosszat kelni.

Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra. Süssük a kalácsot 30-35 percig. Vegyük ki, és tegyük rácsra, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, csurgassunk rá cukormázat, amelyet szitált porcukorból és egy kis vízből kevertünk


Görög kalács - Tsoureki recepthez kapcsolódó receptek

Görög kalács - Tsoureki

Görög kalács - Tsoureki

Lepd meg szeretteidet, ismerőseidet, vendégeidet húsvétkor ezzel a hagyományos, görög húsvéti kaláccsal!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés