Görög parasztsaláta recept

Görög parasztsaláta
4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2350

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 40 dkg paradicsom
  • 3 db kisebb fürtös uborka
  • 2 db nagy lilahagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 10 dkg fekete olajbogyó
  • 10 dkg savanyított enyhe vagy csípős pepperoni
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • frissen őrölt bors
  • 30 dkg feta sajt
  • 1 kiskanál szárított szurokfű

Elkészítés

Mossuk meg és vágjuk félbe a paradicsomokat. Miután eltávolítottuk a kocsányok környékét, vágjuk mindet nyolcfelé. Mossuk meg az uborkát, a végeit vágjuk le, majd szeleteljük vastag karikákra.

Tisztítsuk meg a hagymát, vágjuk félbe, majd nem túl vékony szeletekre. Vágjuk félbe a paprikát, csumázzuk ki, mossuk meg és vágjuk csíkokra.

Rendezzük el a zöldségeket négy tányéron. Tegyük a tetejére az olajbogyókat és a savanyított peperonit. Egy tálban habverővel keverjünk 3 evőkanál olívaolajat, a vörösborecetet, a sót és a borsot addig, amíg a só feloldódik. Az így elkészített vinaigrette-mártást öntsük a salátaadagokra.

Vágjuk a fetát 4 vastag csíkra, vagy morzsoljuk szét nagyobb darabokra, és tegyük a kitálalt salátákra. Szórjuk rá a szurokfüvet, és az egészet locsoljuk meg 1 evőkanál olívaolajjal. Friss pitával vagy fehér kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

A görög parasztsalátát kígyóuborkából is elkészíthetjük – ezt azonban hosszában vágjuk félbe, és kiskanállal kaparjuk ki belőle a magokat. A félbevágott uborkát hosszában még egyszer felezzük meg, majd vágjuk vastag szeletekre.

A recept tápértéke:

Adagonként: 360 kcal (1500 kJ), 16 g fehérje, 29 g zsír, 8 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés