Görög spenótos kosárka - sós pite recept

Görög spenótos kosárka - sós pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
801

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretem a különleges pitéket, a sósakat különösen. A spenót, sajt, a fenyőmag értékes táplálékforrás a szervezetünknek. Ebben a kis pitében minden benne van, amit ember szerethet, de főleg a fetasajttól kellemes az aromája, na meg a szerecsendiótól.

4 személyre

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 csipet só
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 evőkanál hideg víz

Töltelékhez:

  • 50 dkg spenót (új-zélandival készült)
  • 6 db tojássárgája
  • 3 dl habtejszín
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 dkg margarin
  • 25 dkg feta sajt
  • 5 dkg fenyőmag

Elkészítés

A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába, és hozzáadjuk a margarint, a sót, szerecsendiót, és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle. Ezeket 9 cm átmérőjű, kivehető aljú piteformákba simítjuk. Az aljukat megböködjük egy villával.

Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.

Közben a spenótot lemossuk, és apróra vágjuk. A 6 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot, margarint, és sóval, borssal fűszerezzük.

A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe, majd ráöntjük a spenótos keveréket.

10 percre újra a meleg sütőbe tesszük. Ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal, és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült, és a fenyőmag is enyhén megpirult.

sütési hőfok: 200°C

sütési mód: hőlégkeveréses


Görög spenótos kosárka - sós pite recepthez kapcsolódó receptek

Görög spenótos kosárka - sós pite

Görög spenótos kosárka - sós pite

Szeretem a különleges pitéket, a sósakat különösen. A spenót, sajt, a fenyőmag értékes táplálékforrás a szervezetünknek. Ebben a kis pitében minden benne van, amit ember szerethet, de főleg a fetasajttól kellemes az aromája, na meg a szerecsendiótól.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés