Goujon fokhagymás mártásban recept

Goujon fokhagymás mártásban
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
2014

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Néhány hagyományos franciás hozzávaló – fokhagyma, borecet és dijoni mustár – ad ennek a csirkehúsból készült fogásnak különleges ízt. Cérnatésztával tálalhatjuk.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál borecet
  • 4 evőkanál tyúkhúsalaplé vagy víz
  • 4 szál újhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 25 dkg cérnametélt
  • só és fekete bors
  • 2 kiskanál kukoricaliszt
  • 2.25 dl habtejszín

Elkészítés

Egy nagy fazékban vizet forralunk a tésztának. A csirkemelleket ferdén hosszú, nagyon keskeny csíkokra vágjuk.

A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzákeverjük a mustárt, a sűrített paradicsomot, az ecetet és a húsalaplét, ill. a vizet.

Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és szárazra töröljük. A fehér és a zöld részeket külön-külön apróra összevágjuk és félretesszük.

Serpenyőben magas hőmérsékleten felforrósítunk másfél evőkanál olajat, és a csirkehúst 1–2 perc alatt állandóan keverve fehérre sütjük benne.

Hozzáadjuk a fokhagymás keveréket és az újhagyma fehér részét. Felfőzzük és lefedve 5 percig lassan főzzük.

Közben a tésztát sóval a lobogó vízbe tesszük, és a csomagoláson lévő útmutatás szerint megfőzzük. Végül leöntjük róla a főzővizet, jól lecsepegtetjük és hozzáadunk fél evőkanál olajat.

A kukoricalisztet kevés tejszínnel elkeverjük és a csirkehúshoz adjuk. Beletesszük az újhagyma zöldjét, amiből egy keveset félreteszünk a díszítéshez. Hozzáadjuk a maradék tejszínt, és sóval, borssal ízesítjük. 2–3 percig melegítjük, míg a tejszín kissé besűrűsödik.

A húst a mártással együtt a tésztára tesszük, és az ételt megszórjuk a félretett újhagyma zölddel.

Tipp:

Ehhez a fogáshoz jól illik a párolt kelbimbó sült szalonnával és gesztenyével. A goujon általában ferdén nagyon vékony csíkokra vágott csirkemellből készül. Időt takarítunk meg, ha a hentessel vágatjuk csíkokra a húst, de ügyeljünk rá, hogy csirkemellet kérjünk.


Goujon fokhagymás mártásban

Goujon fokhagymás mártásban

Néhány hagyományos franciás hozzávaló – fokhagyma, borecet és dijoni mustár – ad ennek a csirkehúsból készült fogásnak különleges ízt. Cérnatésztával…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Goujon fokhagymás mártásban recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. március 06.
Sajnálom,de kicsit kritikus vagyok. A cérnametéltet, csak levesben szeretem.Szerintem ehhez az ételhez mégiscsak jobban illene a spagetti.Én azzal készítettem el,és sikere volt.Nem sértésnek szántam, csak egy kis utalás volt.