Gránátalmás kacsamell saláta recept

5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Kecskés Tímea

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1164

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a gránátalmás kacsamell saláta egy egyszerűen elkészíthető, nem túl lakató, de mutatós étel. Ünnepi menü második fogásának is kiváló.

1 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 db bőrös kacsamell filé
  • 1 db gránátalma
  • 1 gerezd fokhagyma (esetleg 2 gerezd)
  • 1 db narancs
  • 1 kisebb fej lilahagyma
  • 1 marék zöldsaláta (fejes saláta, rukkola, spenót) (esetleg 2 marék)
  • 1 dl jó minőségű balzsamecet
  • bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Megtisztítjuk a gránátalmát (levágjuk a két végét, a horpadásoknál késsel körben behasítjuk, szétfeszítjük a „gerezdeket” és kipiszkáljuk a magvakat), a narancsot kifilézzük (a héját is és a gerezdeken lévő hártyát is lehúzzuk), a hagymát fölszeleteljük, a salátát megmossuk, majd tálra rendezzük mindezt - a gránátalma magok kivételével.

Megtisztítjuk a kacsát, átlósan bekockázzuk a bőrét. Egy, a sütőben is használható serpenyőt felforrósítunk, majd a bőrével lefelé beletesszük a húst. Megsózzuk, megborsozzuk a felső részét és mellédobjuk a fokhagymagerezdeket. A bőr vastagságától függően 6-8 percig sütjük, hogy a zsír java kiolvadjon. Megfordítjuk és további 5-6 percig sütjük, közben a mostani felső oldalra is sót, borsot szórunk.

Ekkor az egész serpenyőt betesszük a sütőbe 8 percre. Amikor kész, deszkára emeljük és pihentetjük 10 percig, majd vékonyan fölszeleteljük. A kacsazsír javát félretesszük, a serpenyőbe öntjük a balzsamecetet és visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, míg az ecet besűrűsödik és elveszti a savasságát.

A szeleteket egyenként beleforgatjuk és rátesszük a salátára, majd megszórjuk a gránátalmával.

Jó étvágyat hozzá!


Gránátalmás kacsamell saláta recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Gránátalmás kacsamell saláta

Ez a gránátalmás kacsamell saláta egy egyszerűen elkészíthető, nem túl lakató, de mutatós étel. Ünnepi menü második fogásának is kiváló.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés