Grassalkovich palacsinta recept

Grassalkovich palacsinta
3 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
robull

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2806

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt olvastam valahol és mivel kép nem volt hozzá gondoltam elkészítem a saját verziómat

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 12 db sós palacsinta
  • 20 dkg mirelit borsó
  • 15 dkg csirkemáj
  • 20 dkg gomba
  • 3 dkg zsír
  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg lecsó (lehet üveges is)
  • 4 db tojás
  • só, bors
  • tejföl
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • pici tej a panírozáshoz

Elkészítés

A gombát, sonkát, csirkemájat megtisztítjuk majd borsó méretűre daraboljuk. A zsíron a gombát és a borsót elkezdjük párolni, majd amikor a gomba kicsit elforrta a levét rádobjuk a sonkát és a csirkemájat. Amikor kicsit összefőttek, megkóstoljuk a lecsót, hogy mennyire sós. Hozzáadjuk a töltelékhez és kevés főzés után ízesítjük sóval és borssal.

Ha a lecsó elfőtte a levét (kb 15-20 perc), akkor félrehúzzuk és kissé hagyjuk kihűlni. Amint kihűlt betöltjük a palacsintákba és a palacsintákat behajtjuk, majd feltekerjük. Bepanírozzuk és bő forró olajban kisütjük. Tejföllel, esetleg tartárral tálaljuk. Külön, ha maradt gomba és csirkemáj azokat is bepanírozhatjuk és kisüthetjük. Jó étvágyat kívánok!


Grassalkovich palacsinta recepthez kapcsolódó receptek

Grassalkovich palacsinta

Grassalkovich palacsinta

Ezt olvastam valahol és mivel kép nem volt hozzá gondoltam elkészítem a saját verziómat

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés