Grillcsirke áfonyával recept

Grillcsirke áfonyával
4.5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1709

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Időhiányban szenvedő párok számára ismert, ideálisan gyors ebéd, vacsora. Áfonyadzsemmel tálalva különleges annak, aki szereti a sós-édes ellentétet.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 db tisztított grill csirke (80 dkg)
  • 1 teáskanál grill fűszer
  • 1 teáskanál só
  • 0.5 evőkanál házi zsír vagy 1 evőkanál étolaj
  • áfonyadzsem
  • 1 szál friss rozmaring
  • 4 db közepes burgonya

Elkészítés

A csibét 6 részre vágjuk, sóval kevert fűszerrel kívül-belül alaposan bedörzsöljük, ízesedni hagyjuk, amíg a tisztított, nagy darabokra vágott burgonya a sós vízben félpuhára fő.

A száraz pácban pihenő husikat átkenjük a zsiradékkal, bőrös oldalukkal lefelé az elektromos grillsütő rácsára helyezzük. Alátoljuk a grilltálcát, amibe a leszűrt burgonyát tettük a lecsipkedett rozmaring levélkékkel megszórva. Grill fokozatra kapcsoljuk a sütőt, 10 perc után megfordítjuk és ropogósra sütjük a csibét.

Ezalatt a lecsöpögő zsiradékban tovább puhul, átsül a burgonya. Ízlésünk szerint még tovább piríthatjuk, ha már kivettük a húst. Kalóriadús sült burgonya helyett üde, friss, vegyes jégsalátával is kínálhatjuk. Könnyű bort, limonádét kortyolgassunk közben. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Grillcsirke áfonyával recepthez kapcsolódó receptek

Grillcsirke áfonyával

Grillcsirke áfonyával

Időhiányban szenvedő párok számára ismert, ideálisan gyors ebéd, vacsora. Áfonyadzsemmel tálalva különleges annak, aki szereti a sós-édes ellentétet.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés