Grillezett Bratwurst német krumplisalátával

Grillezett Bratwurst német krumplisalátával

Ebben is jók a németek - ja, a köret is fantasztikus

4 személyre

  • 4 doboz (0,33 l) sör
  • 75 dkg bratwurst (német kolbász)
  • 1 kg burgonya
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 18 dkg szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 0.6 dl almaecet
  • 4 evőkanál magos mustár + a tálaláshoz
  • 4 db kemény tojás
  • 4 evőkanál apróra vágott zöldhagyma
  • olaj
  • frissen aprított petrezselyem
  • 12 szelet barna kenyér
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Közepes lángon lassan felforraljuk a sört. Beletesszük a kolbászokat, és addig főzzük, míg meg nem dagadnak (kb. 4-6 perc).

Előmelegítjük a grillt. Sós vízben megfőzzük a meghámozott, kockára vágott burgonyát, majd kiszedjük, lecsöpögtetjük és melegen tartjuk.

A felkockázott szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütjük, hozzáadjuk a felaprított hagymát, borsozzuk és további 1 percig pirítjuk.

Egy nagyobb edényben összekeverjük a főtt burgonyát, a szalonnás-hagymás keveréket, az ecetet, a mustárt, a felszeletelt tojásokat és a zöldhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd kicsit összenyomkodva jól összekeverjük.

A kolbászokat bekenjük olajjal, és a grillen mindkét oldalukat néhány percig sütjük. A krumplisalátával körítve, petrezselyemmel díszítve, barna kenyérrel és mustárral tálaljuk.