Grillezett csirkedarabok füstös aromával recept

Grillezett csirkedarabok füstös aromával

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1690

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A mártáshoz

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 kiskanál olívaolaj
  • 1 darabolt konzervparadicsom (kb. 40 dkg)
  • 1 dl ananászlé
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál magos mustár
  • 2 evőkanál világos szójaszósz
  • 1 kiskanál szárított kakukkfű
  • füstös aromájú só
  • olaj a grillrács bekenéséhez
  • 1.3 kg csontos csirkehús feldarabolva (mell, felsó- és alsócomb) a bőre nélkül

Elkészítés

A grillrácsot jó vastagon bekenjük olajjal, közben pedig előmelegítjük a grillsütőt.

A mártáshoz a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. Egy lábasban közepes hőfokon felforrósítjuk az olajat. Beledobjuk a hagymát és a fokhagymát, és 5 perc alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, az egészet jól összekeverjük, majd fedő alatt, alacsony hőfokon 5 percig csendesen főni hagyjuk.

A forró keveréket turmixgépben vagy botmixerrel pürésítjük. Visszaöntjük a lábasba, és 5 perc alatt kissé besűrítjük, közben egyszer-kétszer habverővel átkeverjük. Azután a mártás felét egy tálba öntjük, és melegen tartjuk.

A húst körös-körül bekenjük a maradék mártás egy részével. 15 percig grillezzük, közben a szósszal gyakran bekenjük, és a sütés félidejében megfordítjuk. Még 15 percen át grillezzük, de már nem kenegetjük. Ezután elvégezzük a tűpróbát, és ha tiszta lé csordul ki a húsból, befejezzük a sütést. A meleg mártással együtt, azonnal tálaljuk.

A recept tápértéke:

250 kcal (1043 kJ), 31 g fehérje, 8 g zsír, 13 g szénhidrát


Grillezett csirkedarabok füstös aromával

Grillezett csirkedarabok füstös aromával

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés